Україна залишається одним з пріоритетів порядку денного Євросоюзу – результати засідання Парламентського комітету асоціації між Україною та ЄС

19.12.2019

Україна залишається одним з пріоритетів порядку денного ЄС, Європейський Парламент підтримує територіальну цілісність та суверенітет нашої держави, засуджуючи російську агресію. Такі тези озвучили під час десятого засідання Парламентського комітету асоціації між Україною та ЄС, що відбулося у Страсбурзі (Франція) 18-19 грудня.

Українські парламентарі наголосили, що наразі дуже важливо:

  • визначити сфери, в яких треба оновити Угоду про асоціацію;
  • зробити наступний крок для укладення Угоди про оцінку відповідності та прийнятність промислових товарів (Угоди АСАА, що дасть старт так званому промисловому безвізу);
  • максимально швидко отримати висновок Європейської Комісії щодо сумісності положень вже ухваленого Закону України «Про ринок електричної енергії» положенням права ЄС, який передано на підпис Президенту України.

Народні депутати України зазначили, що пріоритетами країни також залишатимуться питання боротьби із гібридними загрозами, кібербезпека, кібероборона у контексті масштабних дезінформаційних кампаній, розгорнутих Росією в Україні та ЄС. Крім того, одним із стратегічних завдань Уряду є досягнення енергетичної незалежності та підвищення рівня енергетичної безпеки.

За результатами засідання ухвалили Заключну заяву та рекомендації.