В Україні набирають популярності електронні гроші

13.08.2019

В Україні спостерігається стабільний позитивний тренд використання електронних грошей. Про це повідомляє прес-сслужба Національного банку України у Facebook.

У першому півріччі 2019 року порівняно з аналогічним періодом минулого року відбулося суттєве збільшення: обсягів випущених електронних грошей – до 85,4 млн грн (більше ніж удвічі); обсягів операцій з електронними грошима – до 4,9 млрд грн (більше на 60%); кількості електронних гаманців –до 67,9 млн шт (більше на 20%).

Нагадаємо, що максимальна сума електронних грошей, яка може зберігатися на електронному пристрої, що не поповнюється, становить 4 тис. гривень та 14 тис. гривень для поповнюваного електронного пристрою (сума розрахунків за таким пристроєм не може перевищувати 62 000 грн на рік).

Це обумовлено тим, що законодавством України не вимагається обов’язкова ідентифікація користувача електронних грошей, що пов’язано з європейською практикою (рекомендації Директиви 2009/110 / ЄС та Директиви 2015/849 / ЄС).

Довідково:

В Україні 10 банків здійснюють емісію електронних грошей: Приватбанк, Ощадбанк, Укргазбанк, ПУМБ, Індустріалбанк, Мегабанк, банк «Січ», Таскомбанк, банк «Схід» і Альфа-банк (Україна).