Влітку з Одеси літатимуть лоукостери Wizz Air та Ryanair

08.01.2019

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян анонсував запуск двох лоукостерів — Wizz Air та ірландської Ryanair з Одеси вже влітку цього року.

“Я думаю, що ми зможемо вітати лоукост-авіакомпанії Ryanair і Wizz Air в Одесі вже влітку цього року”, — повідомив він в інтерв’ю Радіо Свобода.

При цьому Міністр додав, що для заходу цих авіакомпаній в Одесу необхідно завершити ремонтні роботи в аеропорту.

“Ми докладемо всіх зусиль, щоб в середині цього року всі роботи з будівництва злітної смуги в аеропорту “Одеса” були завершені. Реалістично до кінця року здати в експлуатацію повністю об’єкт – і злітну смугу, і нові руліжні смуги, які необхідні для функціонування нового терміналу”, — повідомив очільник Мінінфрасструктури.

Наразі угорська авіакомпанія WizzAir літає з аеропорту “Жуляни” в Києві, зі Львова та Харкова. А ірландський лоукост Ryanair відправляється з аеропорту “Бориспіль” у Києві та зі Львова.

Міжнародний аеропорт “Одеса” входить в трійку найбільших аеропортів України. Його пасажиропотік перевищує 1 млн пасажирів в рік. Аеропорт здатний приймати повітряні судна коду 4D і нижче, а також вертольоти всіх типів.