За кошти IFC у Маріуполі закуплять 64 автобуси

Допомога ЄС

28.02.2019

IFC (International Finance Corporation) виділить 12,5 млн євро на закупівлю 64 сучасних автобусів для Маріуполя. Крім того, за кошти  інституції планують реконструювати міське автобусне депо та оновити ремонтне обладнання транспортної інфраструктури.

Про це повідомили у Міністерстві фінансів України.

У відомстві зазначили, що оновлений автобусний парк Маріуполя збільшить пропускну здатність системи громадського транспорту, знизить викиди вуглеводню в атмосферу та дозволить надавати мешканцям якісніші транспортні послуги.

“Від 2014 року децентралізація є одним з ключових пріоритетів уряду, і ми вже передали муніципалітетам багато фінансових ресурсів, а разом з ними – і відповідальності. Тому для нас надзвичайно важливо, щоб наші міжнародні партнери підтримали цей підхід своїми фінансовими ресурсами”, — зазначив заступник Міністра фінансів з питань євроінтеграції Юрій Гелетій.

Довідково:

IFC, член Групи Світового банку, є одним із провідних міжнародних інвесторів у приватний сектор України. Загальний розмір капіталовкладень інституції у довгострокові проекти в різних секторах економіки України сягнув понад $3.2 млрд.

Нагадаємо, у Дніпрі оновлять тролейбусний парк за кошти ЄБРР

Підготовлено за матеріалами Міністерства фінансів України. Оригніал статті читайте за посиланням